(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Nakládaný hermelín...POZOR!!! VELICE OSTRÝ-PIKANTNÍ !!!
Potřebné ingredience
hermelín, cibule, česnek, feferony, olej, koření (chilli gril, pálivá a sladká paprika, pepř, sůl)
Postup přípravy
Nachystáme si ochucený olej - sladká, pálivá paprika, chilli, malinko soli, mletý pepř a rozdrcený celý pepř. Do nádoby dáme na dno trochu oleje, cibuli, na plátky česnek a pokládáme kousky hermelínu (já každý krájela na 4 kousky, rozkrojila jsem ho uprostřed, aby vznikly dvě kolečka a každé pak na půlku), na ten dáme rozkrojenou feferonku, na plátky česnek, zasypeme troškou rozdrceného celého pepře (já drtila válečkem na těsto a použila jsem tříbarevný pepř), zalijeme trochou ochuceného oleje a poklademe cibulí...dáme další hermelín a opakujeme, nakonec zalijeme ochuceným olejem, aby bylo vše ponořené a dáme do lednice zaležet (já nechám týden). Já to budu dávat taťkovi k narozeninám, on běžně snídá půl syrového česneku a dvě feferonky, takže tohle mu určitě udělá radost a hlavně mu to nikdo nesní :D Vyfotila jsem finalni verzi po tydnu v ledničce, bohužel už jsem nebyla u servírování :)
takhle vypadají jednotlivé kousky hermelínu "ozdobené"
navrstvíme cibuli
zalijeme a necháme odležet v lednici
po týdnu v ledničce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé